فهرست
یکی از کفپوش هایی که می تواند علاوه بر ایجاد زیبایی بیشتر درخصوص دکوراسیون به عنوان عایق حرارتی و صوتی نیز عمل کند موکت ها هستند. موکت ها این قابلیت را دارند که بافتی ویژه را به فضای موردنظر بیفزایند اما این تنها درصورتی است که اصول مراقبت از آن ها را بدانید. اگر بخواهید موکت شما مدت زمان بیشتری زیبایی و کارایی خود را حفظ کند باید نسبت به تمیز نگه داشتن و لکه زدایی آن دقت کافی داشته باشید. درصورت بروز هرگونه سوختگی بر روی موکت باید سریع برطرف شود تا ظاهر بدی را ایجاد نکند.
حذف لکه ها از روی موکت
موکت ها به دلیل استفاده مکرر بیشتر در معرض ایجاد لکه هستند. چنانچه لکه ای روی موکت به وجود آمد باید سریع با استفاده از حوله کتان و یا دستمال کاغذی لکه به وجود آمده را از بین برد. توجه داشته باشید که نباید دستمال را روی لکه بمالید چرا که این کار موجب می شود لکه به داخل بافت موکت نفوذ کند و فرایند تمیز کردن سخت تر خواهد شد. در این حالت تنها باید دستمال و یا حوله را روی موکت فشار داد تا لکه جذب دستمال شده و بخش موردنظر خشک شود.
چنانچه لکه از بین نرفت می توانید بااستفاده از چند قطره مایع ظرفشویی لکه بر ساخته و آب به آن بیفزائید. برای این کار کافی است حدود یک چهارم قاشق چایخوری از مایع ظرفشویی را در یک لیتر آب مخلوط کرده و کمی روی لکه بریزید. حتماً به اندازه ای که روی موکت می ریزید توجه داشته باشید تا بیش از حد نبوده و موکت را خیس نکند. پس از اینکار آرام دستمال را روی لکه کشیده و در نهایت با استفاده از آب آن را پاک کنید. شاید نیاز باشد چندبار این عمل را تکرار کنید اما دقت داشته باشید که حتماً با آرامش به این کار ادامه دهید.
از بین بردن لکه از روی الیاف مصنوعی
در بافت بسیاری از موکت ها از الیاف مصنوعی استفاده شده که ممکن است ایجاد لکه بر روی آن ها تغییر رنگ را نیز به همراه داشته باشد. در این حالت می توانید از آب گرم استفاده کرده و به کمک دستمال سفیدی لکه به وجود آمده را پاک کنید. درخصوص موکت هایی که از پشم در الیاف آن ها استفاده شده بهتر است تنها به آب گرم اکتفا کنید و به سراغ آمونیاک و یا لکه برها نروید. چرا که این موارد حالت قلیایی داشته و می توانند بافت موکت را تحت تاثیر قرار دهند.
حذف لکه از روی موکت هایی با الیاف گیاهی
برخی از موکت ها نیز هستند که در بافت آن ها از الیاف گیاهی استفاده شده است. کنف یکی از مهمترین این الیاف به شمار می رود که حالت زبری داشته و نسبت به دیگر موکت ها ضعیف تر است. چنانچه لکه ای بر روی این دسته از موکت ها به وجود بیاید بهترین کار استفاده از فن و یا سشوار برای خشک و تمیز کردن بخش کثیف است.
حذف سوختگی از روی موکت
گاهی پیش می آید که موکت دچار سوختگی می شود که باید به مقدار سوختگی ایجاد شده توجه داشته باشید. چنانچه محل سوختگی کم و اندک باشد می توانید با استفاده از قیچی پرز بخش های سوخته را به آرامی کوتاه کنید. در این حالت می توان از کناره های موکت نخ اضافه یافته و با استفاده از چسب آن را در بخش سوخته چسباند. توجه داشته باشید که درصورت انجام این کار حتماً تمامی نخ ها و پرزهای موکت به یک اندازه باشند تا حالت بدی را به وجود نیاورد.
درصورتی که موکت شما پرز کوتاهی داشته و محل سوختگی نیز زیاد باشد بهتر است اجازه دهید عمل رفوگری درخصوص آن انجام گیرد. البته برای این کار نیز باید به اشخاصی که تخصص لازم را در این زمینه دارند سپرد تا طبق اصولش عمل رفوکردن انجام شود.
رفع لکه شمع از روی موکت
گاهی نیز ممکن است قطرات شمع روی موکت ریخته و لکه هایی را به وجود بیاورد. در این حالت بهترین کار استفاده از قاشق و تراشیدن لکه به وجود آمده است. برای این کار باید صبر کنید تا لکه به طور کامل خشک شده و سپس آن را از روی موکت بردارید. سپس با استفاده از دستمال کاغذی و یا پارچه ای تمیز بر روی لکه اتو را با حرارت اندک روی آن بگذارید. این کار را تا آنجایی انجام دهید که موم به طور کامل جذب دستمال شود.
با توجه به این موارد می توان برخی از لکه های به وجود آمده روی موکت را از بین برد اما توجه داشته باشید تمام لکه ها به سادگی پاک نشده و گاهی نیاز به صرف زمان بیشتری است تا به طور کامل از بین بروند. گاهی نیز باید از متخصصین در این امر کمک گرفت تا با استفاده از مواد شیمیایی به بافت موکت آسیبی وارد نشود.
پاسخ به دیدگاه