فهرست
یکی از مهمترین دغدغه خانم ها خرید فرشی است که پرزدهی نداشته باشد. هر فرشی پرزدهی داشته و نمی توان فرشی را خریداری کرد که به هیچ عنوان پرزدهی نداشته باشد. علل بسیاری موجب این اتفاق می شوند که در این مقاله به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.
دلیل پرزدهی فرش ماشینی
در حالت عادی تمام فرش ها پرزدهی دارند اما اگر در فرایند تولید الیاف به درستی آماده نشوند و میزان آب و روغن به اندازه کافی نباشد و یا تنظیمات دستگاه های ریسندگی براساس اصول تعریف شده انجام نشود و یا فرایند آهار و حرارت دهی فرش درست انجام نشود میزان پرزدهی بیشتر نیز خواهد بود.
نخ خابی که در بافت فرش ماشینی استفاده می شود بیشترین تاثیر را در میزان پرزدهی دارد. هر اندازه که شانه و تراکم فرش بالاتر باشد به همان اندازه نیز پرزدهی کمتری خواهد داشت. درواقع می توان گفت فرش های ۷۰۰ شانه در مقایسه به نمونه های ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ شانه پرزدهی بیشتری دارند.
طبیعی بودن پرزدهی فرش ماشینی
از آنجایی که در بافت فرش های ماشینی از الیاف اکریلیک استفاده می شود تا حدودی پرزدهی نیز دارند که طبیعی می باشد. تولیدکنندگان فرش های ماشینی تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا فرش هایی با کمترین میزان پرزدهی را تولید و روانه بازار فرش کنند. هیت ست کردن یکی از جدیدترین روش هایی است که می تواند پرزدهی فرش را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. در فرایند هیت ست کردن الیاف فرش های ماشینی علاوه بر مقاومت بالا و پرزدهی کمتر شفافتر از حالت عادی به نظر می رسند. فرش هایی که در دو تا سه هفته اول پرزدهی داشته باشند در دسته فرش های باکیفیت بالا قرار دارند. میزان پرزدهی در فرش های تیره نسبت به مدل های روشن بیشتر بوده به همین جهت اگر فرش تیره ای خریداری کرده اید که پرزدهی دارد می توان آن را امری طبیعی تلقی کرد.
چه زمانی پرزدهی فرش ماشینی کاهش می یابد؟
برای اینکه پرزدهی فرش های ماشینی کمتر شود در زمان تولید باید اقداماتی درخصوص آن ها صورت بگیرد. استفاده از الیاف باکیفیت و تنظیم دقیق و به موقع دستگاه های ریسندگی و ترکیب به اندازه آب و روغن موجب می شود فرش مرغوبی تولید شده و پرزدهی آن به میزان قابل توجهی کاهش یابد. از دیگر مواردی که می تواند پرزدهی را کاهش دهد تاب به اندازه نخ ها است. آهار نیز تاثیر بسیار زیادی در کم شدن پرزدهی دارد.
روش های حذف پرزدهی فرش
علیرغم انجام تمام روش های فوق پس از خرید فرش ماشینی باز هم میبینیم که تا حدودی پرزدهی دارند. پرزدهی در روزهای نخست که فرشی را خریداری کرده اید کاملاً طبیعی بوده و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد. البته روش هایی نیز وجود دارد که می توانید با انجام آن ها از شدت پرزدهی فرش خود بکاهید. البته باید توجه داشته باشید هرگونه سهل انگاری و عدم دقت می تواند علاوه بر آسیب رساندن به بافت فرش میزان پرزدهی را نیز افزایش دهد.
استفاده از شانه فرش
اگر نسبت به پرزدهی فرش خود حساس هستید می توانید از شانه های مخصوصی که برای شانه کردن فرش است استفاده کرده و به مرور شاهد کم شدن پرزدهی باشید. این نکته را به خاطر داشته باشید که هرگز فرچه را جایگزین شانه فرش نکنید چرا که فرچه می تواند به الیاف آسیب رسانده و آن ها را سست و بی دوام کند. اگر شانه مخصوص فرش در دسترس ندارید می توانید از جاروهای حصیری نیز استفاده کنید. برای اینکار ابتدا باید جارو را خیس کرده و سپس پرزها را جارو کنید.
روش صحیح جارو کشیدن فرش
یکی از مواردی که می تواند عمر فرش را طولانی کند توجه به نحوه صحیح جارو کردن است. بهتر است هر دو روز یکبار فرش را جارو کنید آن هم به صورت اصولی و صحیح. درواقع روش صحیح جاروکردن فرش ماشینی به این گونه است که جارو را در جهت نخ خاب آن بر روی فرش بکشید. انجام این روش می تواند پس از مدتی میزان پرزدهی را کاهش دهد البته اگر صحیح و با دقت انجام شود. اگر می خواهید نتیجه بهتری بگیرید کافی است قبل از جارو کردن فرش حوله مرطوبی روی فرش کشیده و سپس آن را جارو کنید.
به کارگیری فوم نگهدارنده فرش
یکی دیگر از مواردی که می تواند در کاهش پرزدهی فرش تاثیر چشمگیری داشته باشد به کارگیری فوم نگهدارنده فرش است. استفاده از این فوم باعث می شود فرش ماشینی شما هم نسبت به پوسیدگی و کثیفی مقاوم تر شود و میزان پاخوردگی را کاهش خواهد داد.
شامپو فرش و تاثیر آن در پرزدهی
پس از خرید فرش ماشینی می توانید با استفاده از شامپو فرش پرزدهی آن را کاهش دهید. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که فرش بیش از حد خیس نشود. پس از ترکیب شامپو و آب با استفاده از توری آن را روی سطح فرش بکشید و اجازه دهید تا خوب خشک شود.
پاسخ به دیدگاه